Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου Nissan 370Z


Την πίστα του Nurburgring επέλεξε η Nissan για τις δοκιμές εξέλιξης της επόμενης γενιάς του 370Z το οποίο αναμένεται να δώσει συνέχεια στην ισχυρή παράδοση της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των sportscars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 31/10/2019

H είδηση ότι η Nissan προετοιμάζει την επόμενη γενιά του εμβληματικού 370Z δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Έτσι ο φωτογραφικός φακός του Car And Driver βρέθηκε στην πίστα του Nurburgring για να απαθανατίσει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ιαπωνικού sportscar.

Το παρουσιαστικό του υπό εξέλιξη 370Z δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για την προηγούμενη γενιά του, ωστόσο, πίσω από τις καμουφλαρισμένες επιφάνειες του αμαξώματος βρίσκεται η πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου που πρόκειται να δώσει συνέχεια στην ισχυρή παράδοση της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των sportscars.

Οι ασφυκτικές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων που ισχύουν στην Ευρώπη ίσως κρατήσουν το νέο Nissan 370Z μακριά από τους δρόμους της γηραιάς ηπείρου, δεν ισχύει το ίδιο όμως για άλλες εξίσου σημαντικές αγορές, όπως αυτήν των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας.

Άλλωστε ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της Nissan -η Toyota- πήρε την απόφαση να επαναφέρει στη γραμμή παραγωγής την περίφημη Supra, ανοίγοντας τον δρόμο και για την αυτοκινητοβιομηχανία της Yokohama, η οποία αναμένεται πολύ σύντομα να απαντήσει με μια ανάλογη πρόταση.

Μένει να αποδειχθεί αν η Nissan πρόκειται να διατηρήσει τα εξακύλινδρα σύνολα κάτω από το καπό του νέου 370Z ή να θα προχωρήσει στο απαραίτητο downsizing δημιουργώντας υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις μικρότερου κυβισμού.