Η πρώτη εμφάνιση της Toyota Corolla Cross


Την πρώτη της εμφάνιση στους δρόμους της εξωτικής Ταϋλάνδης πραγματοποίησε η Toyota Corolla Cross επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν την εξέλιξη του ιαπωνικού crossover να περνά στην τελική φάση.

  • 29/4/2020

Έτοιμη να προσθέσει ένα ακόμα crossover στην πολυδιάστατη γκάμα της είναι η Toyota μετά και την επίσημη αποκάλυψη του Yaris Cross.

Ο λόγος για την Toyota Corolla Cross, η οποία έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε δημόσιο δρόμο επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν να περνά στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο εξέλιξής της.

Το νέο crossover της Toyota θα βασιστεί στο δάπεδο που φιλοξενεί τη σημερινή γενιά της Corolla (TNGA-C), αξιοποιώντας και τα μηχανικά μέρη του μικρομεσαίου hatchback. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι η μεγαλύτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί στο υβριδικό σύνολο του 1,8 λίτρου, το οποίο στα πρότυπα του Yaris Cross θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που εξάγει κανείς από την πρόθεση της Toyota να αξιοποιήσει το brand της Corolla στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων crossovers, είναι ότι το μέχρι σήμερα γνωστό C-HR, το οποίο δραστηριοποιείται στο ίδιο ακριβώς segment, πρόκειται να ενισχύσει τον premium χαρακτήρα του αναζητώντας ένα νέο πεδίο δράσης.

Η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου σε δημόσιο δρόμο δεν μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε άποψη για τον σχεδιασμό του αμαξώματος, δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που πιστεύουν ότι το μικρομεσαίων διαστάσεων crossover της Toyota θα θελήσει να πάρει σαφείς αποστάσεις από το σχεδιαστικό παράδειγμα της Corolla θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει τον εκδρομικό χαρακτήρα της.

Η Toyota Corolla Cross αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στο Yaris Cross να πάρει την προσοχή που του αναλογεί και στο C-HR να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.