Η πρώτη Ford Mustang Dark Horse βγήκε στο σφυρί για καλό σκοπό - Δείτε τι ποσό έπιασε


Το «θηρίο» της Ford είναι σε απόχρωση Blue Ember Metallic ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα Recaro, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και τα πακέτα Handling και Appearance.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FORD
  • 19/2/2024

Η Ford Mustang Dark Horse υπ' αριθμόν 001 βγήκε στο «σφυρί» για καλό σκοπό, με τους Αμερικανούς να ενισχύουν το Ίδρυμα Έρευνας Παιδικού Διαβήτη στις ΗΠΑ (Juvenile Diabetes Research Foundation - JDRF). Η δημοπρασία του πανίσχυρου μοντέλου έλαβε χώρα μέσω του οίκου αγοραπωλησιών Barrett-Jackson και κατάφερε να «πιάσει» 375.000 δολάρια.

Το όχημα είναι φινιρισμένο στην απόχρωση Blue Ember Metallic, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα Recaro, διακοσμητικά αυτοκόλλητα και τα πακέτα Handling και Appearance. Εκτός αυτού, έχουν προστεθεί ανάρτηση MagneRide, πίσω διαφορικό K-brace Torsen κι σετ ελαστικών Pirelli Trofeo RS, τα οποία βέβαια είναι μέρος του εργοστασιακού πακέτου.

Όπως και σε κάθε άλλη Mustang Dark Horse, η VIN 001 φέρει ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 που αποδίδει 500 PS και 567 Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων Tremec με 6 σχέσεις, που μεταδίδει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Η τιμή έναντι της οποίας πουλήθηκε το πρώτο «μαύρο άλογο» της Ford μπορεί να μοιάζει εξωφρενική, με δεδομένο ότι η τιμή του μοντέλου στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 90.000 δολάρια, όμως δεν ξεπερνά την επίδοση της πρώτης Ford Mustang του 2024 που επίσης βγήκε στο σφυρί το περασμένο έτος. Εκείνη, είχε αγγίξει τα 490.000 δολάρια, δηλαδή τα 452.000 ευρώ, με τα έσοδα να διατίθενται στο ίδιο ίδρυμα, το οποίο ηγείται της έρευνας για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ford Mustang GT3 και GT4: Επίσημη αγωνιστική πρεμιέρα στην Daytona (photos)

Ακούστε τη Ford Mustang GT3 να «κροταλίζει» σε δοκιμές στο Misano (video)

Τα μοντέλα της Ford Mustang απαγορεύτηκαν σε διοργάνωση αυτοκινήτων - Δείτε τον λόγο