Η πρώτη Koenigsegg Jesko των 500 km/h είναι έτοιμη προς χρήση!


Η Koenigsegg ετοιμάζεται να παραδώσει το πρώτο μοντέλο Jesko σε έναν πελάτη, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του hypercar.

  • 29/11/2022

H συγκεκριμένη Jesko εθεάθη, από την σελίδα theofficespoter στο Instagram, να δοκιμάζεται έξω από το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ängelholm της Σουηδίας στην απόχρωση Battle Grey. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα σετ πορτοκαλί δαγκάνων φρένων και προστατευτική ταινία στα πλαϊνά για να διασφαλιστεί ότι το χρώμα θα παραμένει σε κορυφαία κατάσταση όταν τα κλειδιά θα παραδοθούν στον αγοραστή.

Οι ζάντες που «φοράει» το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιούνται απλά για τις δοκιμές και θα αντικατασταθούν με διαφορετικές όταν το hypercar αυτό παραδοθεί στον πελάτη. To εσωτερικό είναι ντυμένο με δέρμα στην απόχρωση Lava Orange που θα κάνει την οδήγηση μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.

Η Jesko τροφοδοτείται από έναν twin turbo V8 κινητήρα 5 λίτρων που αποδίδει 1.578 ίππους και 1.500 Nm ροπής.

Σε συνδυασμό με αυτόν τον κινητήρα είναι το επαναστατικό κιβώτιο ταχυτήτων «Light Spees Transmission» (LST) της Koenigsegg που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία εξόπλισε επίσης το υπεραυτοκίνητο της με μια σειρά από ενεργά αεροδυναμικά εξαρτήματα.

Η τεράστια αεροτομή της Jesko έχει διάφορες ρυθμίσεις όπως η ρύθμιση «Attack» που εστιάζεται στην πίστα, αλλά η Koenigsegg της προσφέρει επίσης την ρύθμιση «Absolut» που επικεντρώνεται στην τελική ταχύτητα. Αν και η Koenigsegg δεν έχει δοκιμάσει ακόμα την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, ισχυρίζεται ότι η Jesko μπορεί να ξεπεράσει τα 500 km/h.