Η πρώτη Toyota Supra παραγωγής πωλήθηκε για 2,1 εκατ. δολάρια!


Εκτός από πρώτη θα είναι μία και μοναδική σε χρωματισμό ενώ τα χρήματα διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/1/2019

Στην ίδια δημοπρασία που χθες πωλήθηκε η πρώτη Mustang Shelby GT500 έκανε την εμφάνισή της και η πρώτη Toyota Supra που βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου. 

Το ποσό που συγκέντρωσε από την δημοπρασία έφθασε στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο εξωπραγματικό για τα δεδομένα του αυτοκινήτου, τα οποία όμως θα πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και σε ενίσχυση ιδρυμάτων.

Ο ιδιοκτήτης της πρώτης Supra θα έχει στην κατοχή του τον αριθμό πλαισίου 20201 (το 2020 είναι το έτος που ξεκινά η παραγωγη της) και διαθέτει έναν μοναδικό χρωματισμό με γκρι εξωτερικό, κόκκινους καθρέπτες και μαύρους ματ τροχούς. 

Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί το μαύρο και το κόκκινο με carbon fiber λεπτομέρειες. Το σημαντικό εδώ είναι ότι αυτός ο χρωματισμός θα είναι μοναδικ΄ςο και δεν θα επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον.

Εκτός από τα παραπάνω, η πρώτη Supra παραγωγής έρχεται με την υπογραφή του CEO της Toyota Akio Toyoda. Ενώ ο νικητής θα έχει VIP υποστήριξη σε track days, μεταξύ των οποίων μία φόρμα αποκλειστικά φτιαγμένη γι' αυτό, και διάφορα πάσα για αγώνες στην Αμερική