Η Renault αλλάζει, το 4L αναβιώνει


Η Renault περνά σε μια νέα, πολλά υποσχόμενη εποχή επαναφέροντας στη γραμμή παραγωγής αυτοκίνητα που έχουν σημαδέψει την ιστορία της και τη θαυμαστή πορεία της στον χρόνο.

  • 13/3/2021

Η είδηση της αναβίωσης του Renault 5 συνέπεσε με την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθήσει η στο μέλλον Renault, αλλάζοντας το προφίλ μια φίρμας η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αρκεστεί στο αναπαράγει γνώριμα σχεδιαστικά μοτίβα και δοκιμασμένες συνταγές.

Δεν είναι όμως μόνο το περίφημο R5 το οποίο πρόκειται να επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής, καθώς μια θέση στον προϊοντικό σχεδιασμό της Renault διεκδικεί πλέον και το 4L.

Η βάση ή αν προτιμάτε η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστούν τα δύο αυτοκίνητα θα είναι κοινή, όπως κοινή θα είναι και η στρατηγική αξιοποίησης των ρετρό σχεδιαστικό στοιχείων τα οποία θα παραπέμπουν στο ένδοξο παρελθόν τους.

Αυτός που θα είναι διαφορετικός θα είναι ο προσανατολισμός, καθώς στην περίπτωση του σύγχρονο 4L θα έχουμε να κάνουμε με μια ημίψηλη κατασκευή, με υψηλούς δείκτες… πρακτικότητας και πολυχρηστικότητας.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το νέο Renault 4L θα μεταφέρει στη σημερινή εποχή τις αξίες του μακρινού προγόνου του, αποτελώντας ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης, από το οποίο δεν θα λείπουν οι μεταφορικές δυνατότητες.

Η κωδικονομασία του είναι από μόνη της αρκετή να το τοποθετήσει τιμολογιακά κάτω από το Renault 5, το οποίο θα επενδύσει σε υψηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε περισσότερο εκλεπτυσμένες σχεδιαστικές φόρμες.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, τόσο το νέο Renault 4L όσο και το νέο Renault 5 θα περάσουν στην παραγωγή ως δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία των Γάλλων στο πεδίο αυτό.

Κρίνοντας, λοιπόν, από τα παραπάνω, η άφιξη των δύο νέων μοντέλων της γαλλικής φίρμας δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το 2025, με το Renault 5 να έχει αποκτήσει παρ' όλα αυτά μια μικρή προπορεία.