H Renault επιστρέφει στην Fiat δια της Nissan


Δημοσιεύματα θέλουν την γαλλική εταιρία να μειώνει το ποσοστό της στη Nissan για να εξοικονομήσει πόρους ώστε να επιστρέψει στην εξαγορά της Fiat.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/8/2019

Η Renault και η Nissan βρίσκονται σε συζητήσεις με στόχο την μείωση του ποσοστού των Γάλλων στην ιαπωνική εταιρία. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να επιστρέψει η Renault στην εξαγορά της Fiat, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Οι δύο πλευρές μελετούν τους τρόπους για να μειωθεί το ποσοστό του 43,4% που έχει η Renault στη Νissan και η εφημερίδα επικαλείται διαρροή εσωτερικών e-mail αλλά και διαρροές από στελέχη που έχουν ενημερωθεί για το θέμα. 

Πάντως για να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να συμφωνήσει και η γαλλική κυβέρνηση η οποία έχει το 15% της Renault. Οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Οι συνομιλίες για την συνένωση της Fiat και της Renault κατέρρευσαν τον Ιούνιο όταν η οικογένεια Agnelli έφυγε από το τραπέζι των συζητήσεων με την γαλλική κυβέρνηση να ζητά περισσότερο χρόνο για να πείσει τη Nissan.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα πάντα με την WSJ, για την επανεξέταση της σχέσης Renault-Nissan ξεκίνησαν αμέσως μετά από αυτό το γεγονός και ίσως στις αρχές φθινοπώρου οδηγήσουν σε μία πρώτη συμφωνία για την αλλαγή.