H Renault θα αναλάβει το επόμενο Nissan Micra


H Nissan όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει από την Ευρώπη (όπως είχε αναπαραχθεί από πολλούς πριν από μερικούς μήνες) αλλά θα προχωρήσει με ένα νέο Micra.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: NISSAN
  • 8/9/2020

Μάλιστα την εξέλιξη και την παραγωγή του νέου Nissan Micra θα αναλάβει η Renault ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο εταιρίες, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος της πρώτης και σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan, δήλωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde πως το πρότζεκτ Micra ήταν ένα παράδειγμα της στρατηγικής «leader-follower». «Για την επόμενη γενιά του Micra, θα ακολουθήσουμε τη Renault και θα της ζητήσουμε να εξελίξει και να παράγει το επόμενο μοντέλο για εμάς», δήλωσε ο ξεκάθαρα Gupta.

Πλέον τόσο η Renault όσο και η Nissan προχωρούν σε νέα εποχή έχοντας ξεκαθαρίσει τις μεταξύ τους ευθύνες με κοινά σχέδια μείωσης κόστους. Στη νέα εποχή μεγάλο ρόλο παίζει και η παρουσίας του νέου CEO της Renault, Luca de Meo.

Τα Nissan Micra συναρμολογούνται ήδη στο εργοστάσιο της Renault στο Flins της Γαλλίας, αν και αυτή η μονάδα από το 2024 θα μετατραπεί σε κέντρο ανακύκλωσης.

Όσον αφορά στην υπόθεση Ghosn (o οποίος από τότε που απέδρασε από την Ιαπωνία παραμένει στο Λίβανο και αρνείται όλες τις κατηγορίες για οικονομικά παραπτώματα)