H Renault θα επαναφέρει τα 4 και 5 ως ηλεκτρικά


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η Renault πρόκειται να επαναφέρει στο αυτοκινητικό προσκήνιο τα κλασικά μοντέλα 4 και 5, ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αναδιάρθρωσής της.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/1/2021

Τα Renault 4 και Renault 5 αναμένεται να μπουν πάλι σε παραγωγή και να διατίθενται στην αγορά, δεκαετίες έπειτα από την απόσυρσή τους από αυτή. Αυτό προβλέπεται στο νέο επιχειρηματικό πλάνο που έχει καταρτίσει η γαλλική εταιρεία και το οποίο πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα ο κ. Luca de Meo, ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, στις 14 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο έχει την χαρακτηριστική ονομασία «Renaulution», προβλέπεται και η αναβίωση τουλάχιστον δύο κλασικών μοντέλων της Renault, ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτή τη φορά.

Ο κ. de Meo επιθυμεί να είναι σίγουρα το Renault 4 –γνωστό ως «Quatrelle»– και το Renault 5. Θυμίζουμε ότι το πρώτο παρουσιάστηκε το 1961 και παρέμεινε σε παραγωγή ως το 1994. Το Renault 5 παρουσιάστηκε το 1972 και η εταιρεία το απέσυρε το 1996 όταν δημιούργησε το Clio, τον αντικαταστάτη του. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Ωστόσο, αναμένεται ότι τα καινούργια μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα «CMF-EV» του Ομίλου Renault Alliance, η οποία προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του.

Τέλος, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ο κ. de Meo θέλει να δημιουργηθούν και τρία νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα που να φέρουν το εμπορικό σήμα της Alpine. Η πρόθεσή του είναι να αποτελείται η γκάμα της μόνο από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο μέλλον.