Ο ισχυρός άντρας της Renault θέλει να κάνει την Alpine αντίπαλο της Ferrari


Η τόνωση της εικόνας της γαλλικής μάρκας των σπορ μοντέλων ξεκίνησε με την αλλαγή της επωνυμίας της Renault F1 σε Alpine F1.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ALPINE
  • 20/10/2020

O Luca De Meo, ο Ιταλός μάνατζερ που έχει αναλάβει από το καλοκαίρι τις τύχες της Renault, προερχόμενος από τον όμιλο VW και το τιμόνι της Seat έχει φιλοδοξίες και όραμα. Όχι μόνο για την ίδια τη γαλλική εταιρεία αλλά και για τις άλλες μάρκες που είναι στενά συνδεδεμένες με αυτήν και με πρώτη και καλύτερη την Alpine.

Για την Alpine λοιπόν, που αναγεννήθηκε πριν από λίγα χρόνια μετά από εικοσαετή απουσία, ο De Meo θεωρεί πως έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει αλλά και να πουλά υπεραυτοκίνητα που θα κοστίζουν γύρω στις 250.000 ευρώ.

Μάλιστα προκειμένου να τονώσει το κύρος και την εικόνα της ο De Meo αποφάσισε πως από του χρόνου η ομάδα της F1 δεν θα λέγεται Renault F1 αλλά Alpine F1. Επίσης θεωρεί, όπως αναγράφει το Automotive News Europe πως συνδυάζοντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία κινητήρων από τη Formula 1 με την προχωρημένη και δυναμική σχεδίαση «θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μικρή Ferrari».

Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ εύκολο να τα λες και σημαντικό πιο δύσκολο να τα υλοποιήσεις. Ειδικά αν δεν έχεις μια πολύ ισχυρή βάση: η Alpine από την επαναδραστηριοποίηση της το 2017 έχει γκάμα ενός μοντέλου, της Α110, ενώ οι πωλήσεις της την περασμένη χρονιά έφτασαν μόλις τις 4.835 μονάδες.

Πάντως ο De Meο δήλωσε πως «δεν θα ήταν λογικά να νομίζουμε πως η Alpine μπορεί να πουλήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα». Κάτι είναι και αυτό…