Η ρετρό διάσταση της Alfa Romeo 4C


O ολλανδικός σχεδιαστικός οίκος Ugur Sahin Design αναβιώνει τη θρυλική Alfa Romeo 33 Stradale, αξιοποιώντας την ούτως ή άλλως εξωτική 4C.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/1/2019

Ένα σύντομο αλλά απολαυστικό ταξίδι στο παρελθόν εξασφαλίζει το νέο project του οίκου Ugur Sahin Desing, το οποίο μεταφέρει στο σήμερα ορισμένα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της θρυλικής Alfa Romeo 33 Stradale.

Το σχεδιαστικό πρωτότυπο ακούει στο όνομα “Rivola” και έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ως βάση την Alfa Romeo 4C, του ανθρακονημάτινου coupe της ιταλικής φίρμας, η διάθεση του οποίου έχει ήδη διακοπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Από την 4C προέρχονται και τα μηχανικά μέρη του εντυπωσιακού Rivola, σε αντίθεση με τις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματος οι οποίες έχουν ανασχεδιαστεί, οδηγώντας στην αύξηση του συνολικού μήκους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ολλανδικού σχεδιαστικού οίκου, τα πάνελ του αμαξώματος μπορούν να κατασκευαστούν είτε από αλουμίνιο είτε από ανθρακόνημα.

Πρόθεση της Ugur Sahin Design είναι η Alfa Romeo Rivola να παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, κάτι που δεδομένων των συνθηκών θεωρείται δύσκολο αν όχι απίθανο.