Η Rimac λέει πως δεν θα εξελίξει SUV


H Rimac δεν έχει σχεδιάσει να μπει στη δημοφιλή κατηγορία των SUV, παρόλο που κατά τον επικεφαλής της η κίνηση αυτή έχει επιχειρηματικό νόημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/11/2019

Οι μάρκες που δεν έχουν ακόμα SUV στη γκάμα τους μετά την παρουσίαση της Aston Martin DBX έγιναν λιγότερες και στο μέλλον θα μειωθούν κι άλλο, καθώς αναμένονται το αντίστοιχο μοντέλο της Ferrari και αυτό της Lotus. Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει ρητά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πως θα απέχουν από τη συγκεκριμένη κατηγορίας είναι οι ΜcLaren και Bugatti, καθώς και η κροατική Rimac. Των ηλεκτρικών hyper cars.

Ο επικεφαλής της Mate Rimac είπε στο βρετανικό TopGear πως στα πλάνα της εταιρείας του δεν υπάρχει κάποιο SUV, παρόλο που ο ίδιος δεν είναι ενάντιος σε αυτόν τον τύπο αμαξώματος. Ταυτόχρονα ανέφερε πως καταλαβαίνει τις επιλογές άλλων εταιρειών, καθώς η συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι στην ουσία θέμα επιβίωσης και πως η τάση της εποχής είναι τόσο έντονη που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Για το μέλλον της δικής του εταιρείας ανέφερε πως μετά το C_Τwo, που στην έκθεση της Γενεύης θα εμφανιστεί ως μοντέλο παραγωγής και με άλλο όνομα, θα παρουσιάσει ένα διθέσιο super car, χωρίς όμως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιοσημείωτο για τη Rimac είναι πως παρά τα λίγα χρόνια που βρίσκεται στην αγορά έχει ήδη συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως με την Porsche που κατέχει το 15,5% των μετοχών και με τον όμιλο της Hyundai, υπό τη μορφή τεχνολογικής συνεργασίας με έμφαση στα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων.