Η Rivian επιστρέφει με ένα SUV που θα λατρέψετε


Ένα ηλεκτρικό SUV προσθέτει στα μελλοντικά πλάνα της η Rivian, η οποία τα τελευταία χρόνια μάς έχει χαρίσει ουκ ολίγες εντυπωσιακά concept cars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η Rivian αποτελεί μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία από την πρώτη στιγμή εξειδικεύθηκε στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν το R1T -ένα ηλεκτροκίνητο pickup- καθώς και το R1S, το οποίο δανείζεται αρκετά από τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές προδιαγραφές του εντυπωσιακού truck με τα σχεδόν 600 χιλιόμετρα αυτονομίας και την ισχύ των 750 ίππων.

Σήμερα, η Rivian προσθέτει στα μελλοντικά της πλάνα μια πιο προσιτή πρόταση, η οποία μάλιστα θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η καλιφορνέζικη φίρμα θα δημιουργήσει έναν rally car.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ωστόσο, εμείς οφείλουμε να εστιάσουμε στην πολιτική εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία θα κληθεί να ανταγωνιστεί το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της Tesla, το πολυαναμενόμενο Model Y.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι προδιαγραφές του νέου, μικρότερου σε διαστάσεις μοντέλου της Rivian, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι λιγότερο από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας και 300 ίππους.