H Rolls Royce ετοιμάζει τη νέα Ghost


Η δεύτερη βρετανική εταιρεία του ομίλου της BMW έχει μπει στη διαδικασία αντικατάστασης του μικρότερου μοντέλου της, της Ghost.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/1/2019

Η Rolls Royce χρησιμοποιεί ονόματα που έχουν και μεταφυσική υπόσταση, όπως Ghost και Phantom, ενώ κρατά τα μοντέλα της πολλά χρόνια στην παραγωγή. Έτσι η πιο μικρή της λιμουζίνα, η Ghost, κλείνει αισίως τη δεκαετία, μιας και παρουσιάστηκε το 2009, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρωτότυπου 200 ΕΧ που έδινε μια πρώτη γεύση της εικόνας της. Το 2014, παρόλο που η επωνυμία έγινε Ghost II, δεν επρόκειτο για ένα καινούργιο μοντέλο αλλά απλά για την ανανεωμένη εκδοχή της.

Η πραγματικά καινούργια Ghost -δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρηθεί το όνομα- δοκιμάζεται ήδη εντατικά στο δρόμους, φυσικά με έντονο καμουφλάζ, ενώ αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σε σχέση με την τρέχουσα γενιά η βασική εικόνα του αμαξώματος θα διατηρηθεί αλλά θα υπάρχουν και αλλαγές που θα την διαφοροποιούν. Έτσι τα εμπρός φτερά θα είναι πιο χαμηλά, ενώ αυτή τη λογική ακολουθεί και το καπό που είναι τελείως διαφορετικό. Η χαρακτηριστική μάσκα θα είναι πιο καθαρή, ακολουθώντας τα πρότυπα της κορυφαίας Phantom, ενώ το πίσω μέρος αναμένεται να είναι πιο χυτό.

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι αν θα μεγαλώσουν και άλλο οι εξωτερικές της διαστάσεις, ενώ αναμένεται να είναι ακόμα πιο ήσυχη και άνετη. Κατά πάσα πιθανότητα η γκάμα της θα περιλαμβάνει και τον καινούργιο V12 των 6,75 lt με τα διπλά turbo.