H Rolls-Royce ανακοίνωσε την Limited Silver Ghost Collection


Το 1907 οι Charles Rolls, Claude Johnson και Sir Henry Royce χρησιμοποίησαν μία αρχέτυπη Ghost για να διανύσουν 21.127 km και να σημειώσουν ένα εξωπραγματικό ρεκόρ για εκείνη την εποχή.

  • 28/2/2018

Η βρετανική φίρμα έρχεται να τιμήσει αυτή την μνημειώδη στιγμή στην ιστορία της και με αφορμή τα 101 χρόνια από την ίδρυση της ανακοινώνοντας την ειδική Silver Ghost Collection. Πρόκειται για μια σπέσιαλ εκδοχή που θα περιοριστεί σε 35 μόλις αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν στο Goodwood της Μεγάλης Βρετανίας.

Όλα θα είναι βαμμένα στην βαφή Cassiopeia Silver που αντανακλά το αυθεντικό χρώμα της πρώτης Silver Ghost και φυσικά κάθε λεπτομέρεια είναι «χειροποίητη» και προσεγμένη σε κάθε σημείο. Για αυτό η βαφή χρειάζεται έως οκτώ ώρες για να εφαρμοστεί και στην ύλη της περιέχονται μικροσωματίδια από 100% ατόφιο ασήμι.

Στο αμάξωμα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν τις ειδικές Ghost, όπως είναι οι τροχοί με την αναγραφή Silver Ghost Since 1907 ή το θρυλικό έμβλημα Spirit of Ecstasy που εδώ φέρει την AX201 που ήταν η πινακίδια της αρχέτυπης Silver Ghost. Όσο για την τιμή πώλησης, προφανώς αυτός που ενδιαφέρεται και μπορεί να αποκτήσει μία Rolls δεν θα τον ενδιαφέρει και τόσο.