H Rolls Royce Cullinan Billionaire της Mansory κοστίζει υπερδιπλάσια από τη στάνταρ έκδοση


Αν η απλή Cullinan δεν θα σας ικανοποιεί η παραλλαγή Billionaire της Mansory μπορεί και να είναι πιο κοντά στα γούστα σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/8/2019

H Cullinan της Rolls Royce θέλει να είναι το πιο πολυτελές και ένα από τα πιο ακριβά SUV που μπορεί να αγοράσει κανείς. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν άνθρωποι και πάντα θα υπάρχουν που θέλουν ακόμα κάτι παραπάνω ή που απλά θέλουν να ξεχωρίζουν υπάρχουν και εταιρείες που κάνουν την Cullinan ακόμα πιο σπέσιαλ.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Mansory, που στα πλαίσια της τελευταίας έκθεσης της Γενεύης παρουσίασε την Cullinan  Billionaire, η οποία είναι όνομα και πράγμα. Και αυτό γιατί θα κατασκευαστούν μόλις 13 -μια πάντως είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποιον Γερμανό έμπορο εξειδικευμένο σε αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτων- και σε και τιμή που φτάνει τις 785.000 ευρώ. Είναι δηλαδή υπερδιπλάσια των 289.951 ευρώ από τα οποία ξεκινά η Cullinan στη Γερμανία.

Πως δικαιολογείται όπως αυτή η τεράστια αύξηση τιμής; Καταρχήν η Cullinan Billionaire έχει ένα αισθητά πιο φαρδύ αμάξωμα, καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο κάλυμμα κινητήρα, σε συνδυασμό με μια πίσω αεροτομή, ζάντες 24 in και μια πιο χαμηλωμένη ανάρτηση.

Στο εσωτερικό τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν στο γούστο του μελλοντικού ιδιοκτήτη. Σε αυτήν που πωλείται π.χ. -στην τιμή «ευκαιρία» των 648.500 ευρώ με παράδοση σε δύο μήνες και μόνο με τα χιλιόμετρα των δοκιμών στο κοντέρ- το εσωτερικό είναι καλυμμένο από άκρη σε άκρη με ανοιχτόχρωμο δέρμα με μαύρες λεπτομέρειες ώστε να δημιουργείται αντίθεση.