Η Samsung με την Bixby μπαίνει στους ψηφιακούς βοηθούς στα αυτοκίνητα


Ο έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα αυτοκίνητα. Το ίδιο και οι ψηφιακοί βοηθοί.

  • 11/1/2019

Οι ψηφιακοί βοηθοί στα αυτοκίνητα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη παρουσία. Η αρχή έγινε με την Alexa της Amazon που δηλώνει παρουσία σε μοντέλα αρκετών κατασκευαστών -όπως και σε αρκετά σπίτια άλλωστε- και τη Siri της Apple, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν εξελίξει τις δικές τους. Όπως η Mercedes με την… Mercedes (ενεργοποιείται με τη φράση Hey Mercedes) που παρουσιάστηκε μαζί με το MBUX -το εξελιγμένο σύστημα infotainment της μάρκας- στην καινούργια Α-Class, ή η BMW με το δικό της που ακολούθησε.

Πλέον στο χορό μπαίνει και η Samsung με τη Bixby, τη δική της ψηφιακή βοηθό, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την κορεατική εταιρεία θα είναι πολύ πιο «ανοιχτή» σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι χρήστες θα έχουν μαζί της εύκολη και άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Gmail, οι χάρτες της Google και το YouTube. Ενδεχόμενα θα υπάρχει και δυνατότητα συνεργασίας με τις Alexa και Siri, κάτι που θα διευκρινιστεί στο μέλλον.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εξίσου εύκολης διασύνδεσης μέσα από το αυτοκίνητο με τις συσκευές που κατασκευάζει η Samsung. Η οποία σημειωτέων δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοράσεων αλλά και λευκών συσκευών (ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια), που θα μπορούν θεωρητικά να ελέγχονται άμεσα από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια της Bixby. Η Samsung κατασκευάζει φυσικά και υπολογιστές.