H Seat προετοιμάζει το ανανεωμένο Ateca


To ανανεωμένο Seat Ateca θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στο Σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/7/2019

Το Ateca είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Seat και σιγά σιγά πλησιάζει στη ανανέωσή του, μιας και ήταν διαθέσιμο ήδη από το 2016. Και με κινητήρα 1.000 cc!

Τα πλαίσια αυτής της ανανέωσης λοιπόν τα μοντέλα του δεύτερου κύκλου της ζωής τους δοκιμάζονται ήδη εντατικά στους δρόμους, με καμουφλάζ το οποίο καλύπτει κατά κύριο λόγο το εμπρός μέρος του, όπου λογικά θα εντοπίζονται και οι περισσότερες αλλαγές σε σχέση με την εικόνα του που ξέουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνουν μια επανασχεδιασμένη μάσκα οι οποία θα συνδυάζεται και με νέας σχεδίασης προβολείς, προκειμένου η συνολικά του εικόνα και να ανανεωθεί και να προσαρμοστεί στα τελευταία αισθητικά δεδομένα της μάρκας. Παράλληλα αναμένονται αλλαγές και στον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό οι Ισπανοί μηχανικοί και σχεδιαστές θα επιλέξουν τον καθιερωμένο δρόμο για τέτοιου είδους ανανεώσεις: καλύτερα υλικά, ανανεωμένες επενδύσεις, σύστημα infotainment με διευρυμένες δυνατότητες και λειτουργίες καθώς και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό.

Η γκάμα των κινητήρων δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά, ενώ οι αισθητήρες σε όλους τους τροχούς που έχουν εντοπιστεί σε κάποια πρωτότυπα ίσως να αποτελούν ένδειξη για κάποιο σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Μέρος ενός plug in υβριδικού συστήματος πρόωσης που κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί στη γκάμα.