Η Singer ξαναχτυπά: Αυτή είναι η νέα της Porsche 911 (photos)


Η Singer φαντάζεται και αποτυπώνει στην πραγματικότητα μία ακόμα διαφορετική εκδοχή της Porsche 911, αυτή τη φορά με έμπνευση από την 934/5. 

  • ΦΩΤΟ: Singer
  • 28/6/2023

Μετά την 930 Turbo, η Singer παρουσιάζει το νέο της πόνημα. Πρόκειται για μία ακόμα Porsche β που έχει σχεδιασμό από το παρελθόν και τεχνολογίες από το παρόν, σε αυτό το υβρίδιο που πάντα εντυπωσιάζει.

Πρόκειται για την Porsche 911 Reimagine by Singer-DLS Turbo, μία δημιουργία που έχει και στοιχεία από έρευνα της WilliamsAdvancedEngineering για ελαφριά οχήματα.

Η εν λόγω 911 βασίζεται στον σχεδιασμό δύο αγωνιστικών αυτοκινήτων από τη δεκαετία του '70: την 934 και την 935, και συγκεκριμένα από τον συνδυασμό των δύο, την 934/5 με την οποία η Porsche αγωνίστηκε το 1977 στις ΗΠΑ και τους αγώνες αντοχής της IMSA

Ήταν τόσο πρωτοποριακό ως όχημα που η IMSA τον έθεσεεκτόςκανονισμών σχεδόν αμέσως, όπως η Porsche πήγε στην διοικούσα αρχή των αγώνων στην Αμερική, την SCCΑ, και έτρεξε το αυτοκίνητο, κατακτώντας τη νίκησχεδόν σε κάθεαγώνα.

Τα δύοαυτοκίνητα που ετοίμασε η Singer έχουν στοιχεία από τον σχεδιασμό του αγωνιστικού. Φέρει αμάξωμα από ανθρακόνημα με πιο μεγάλαφτερά πάνω από τους τροχούς, μεγάλουςαεραγωγούς στο πίσω μέρος, και φυσικά μία μεγάληπίσωπτέρυγα που καθιστά το αυτοκίνητο κατάλληλο για οδήγηση στην πίστα.

Υπάρχει κι έκδοσηχωρίς αυτή την αεροτομή, καθώς και πιο ήπιοσχεδιασμό στο εμπρόςμέρος με ένα διακριτικόsplitter.

Σε όποια έκδοση κι αν επιλέξει ο πελάτης, κάτω από το καπό θα βρει έναν κινητήρα 3,8L με δύο turbo και αερόψυξη, που μπορεί να ξεπεράσει τα 700PS και να φτάσει τις 9.000rpm