Η Skoda εξηγεί γιατί τοποθετεί πρώτα το ταμπλό σε κάθε μοντέλο της (video)


Ίσως δεν το περιμένατε, ωστόσο οι Τσέχοι έχουν μια καλή εξήγηση για ποιο λόγο το ταμπλό έχει προτεραιότητα στο «χτίσιμο» του νέου Kodiaq.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA
  • 30/3/2024

Όλοι φανταζόμαστε ότι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου δεν έχει καμία… σχέση με μια απλή και ρουτινιάρικη διαδικασία. Τα εξαρτήματα είναι αμέτρητα και οι λεπτομέρειες πολλές, ιδίως στα σύγχρονα μοντέλα με τις αναρίθμητες τεχνολογίες που κουβαλούν.

Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μας ποιο είναι ένα από τα πρώτα εξαρτήματα που τοποθετούνται στο συγκολλημένο και βαμμένο αμάξωμα; Αν όχι, η Skoda έχει την απάντηση: Το ταμπλό!

Και αν αυτή η επιλογή μας προκαλεί έκπληξη, οι Τσέχοι εξηγούν το γιατί. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι, πάνω στο οποίο τοποθετούνται, μεταξύ άλλων, ο πίνακας οργάνων, η οθόνη του συστήματος infotainment, το ντουλαπάκι του συνοδηγού, ορισμένα χειριστήρια και μια σειρά από άλλα κομμάτια, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο video που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου και παρουσιάζει το συγκεκριμένο στάδιο της συναρμολόγησης του νέου Kodiaq.

Έτσι, όπως αναφέρει η φίρμα, πρόκειται για μια πολύ λογική απόφαση, καθώς αν το άφηνε για αργότερα, όταν το αυτοκίνητο θα είχε «γεμίσει» από εξαρτήματα και δε θα υπήρχε ο απαραίτητος χώρος για ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο. Γι’ αυτό και στη συνέχεια το υπόλοιπο αυτοκίνητο χτίζεται γύρω από το ταμπλό.

Το μόνο κομμάτι που λείπει από το ταμπλό του νέου Kodiaq είναι το τιμόνι, το οποίο θα προστεθεί αργότερα, όπως αναφέρει η Skoda. Η διαδικασία τοποθέτησης του ταμπλό θέλει αρκετή προσοχή, καθώς λόγω του μεγάλου βάρους απαιτούνται «λεπτές» κινήσεις και γι’ αυτό χρησιμοποιείται το κατάλληλο μηχάνημα με τη βοήθεια ενός ειδικού χειριστή.

Η Skoda παρουσίασε τη 2η γενιά του Kodiaq τον περασμένο Οκτώβριο, με την παραγωγή του να έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2024 στο εργοστάσιο Kvasiny της Τσεχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με αυτό τον τρόπο «χτίζεται» το αμάξωμα του νέου Skoda Kodiaq (video)

Skoda Kodiaq: Έτσι βάφεται το αμάξωμα του δημοφιλούς SUV (video)

Αυτό το Skoda Superb Combi των 720 PS «σοκάρει» με την ταχύτητα και τον ήχο του (video)