Skoda Kodiaq: Έτσι βάφεται το αμάξωμα του δημοφιλούς SUV (video)


Έχετε αναρωτηθεί πώς ένα αυτοκίνητο αποκτά το εξωτερικό του χρώμα; Η Skoda δίνει την απάντηση, εξηγώντας τη διαδικασία για το Kodiaq.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SKODA AUTO
  • 4/3/2024

Από τα πρώτα σκίτσα μέχρι το αντίγραφο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου, η διαδικασία κατασκευής ενός νέου αυτοκινήτου είναι πολύπλοκη και περνά μέσα από πολλά και διαφορετικά στάδια.

Η πρώτη επαφή μαζί του γίνεται κοιτώντας το εξωτερικό του, όπου εκτός από τη σχεδίαση, αυτό που πολλές φορές κλέβει την παράσταση - και αποτελεί και έναν από τους παράγοντες επιλογής για τον υποψήφιο αγοραστή - είναι το χρώμα του. Οι αποχρώσεις πολλές, όπως και οι επιλογές (μεταλλικό, απλό, ματ).

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Skoda ξεκίνησε να παρουσιάζει βήμα-βήμα στιγμές από τη διαδικασία κατασκευής ενός νέου μοντέλου, έχοντας επιλέξει το νέο Kodiaq σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η 2η γενιά του μεσαίου SUV παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και από τις αρχές του 2024 ξεκίνησε η παραγωγή του.

Στο πρώτο video «εξήγησε» τον τρόπο με τον οποίο «χτίζεται» το αμάξωμά του, αναλύοντας τη διαδικασία μέσω της οποίας γίνεται η συναρμολόγηση αλλά και εξασφαλίζονται οι ακριβείς διαστάσεις και η στιβαρότητα. Πλέον, ήρθε η ώρα για τη διαδικασία βαφής.

Στο νέο video, παρακολουθούμε τον τρόπο με τον οποίο το D-SUV αποκτά το λαμπερό χρώμα Bronx Gold. Η κάμερα έχει εισχωρήσει στο ρομποτικό βαφείο υψηλής τεχνολογίας, εκεί όπου αρχικά η διαδικασία ξεκινά με την απολίπανση του αμαξώματος.

Στη συνέχεια, εφαρμόζεται το πρώτο αντιδιαβρωτικό στρώμα. Οι Τσέχοι εξηγούν ότι η ίδια η διαδικασία της βαφής έχει διάφορα στάδια. Αρχικά, τα ρομπότ εφαρμόζουν τη βασική στρώση (αστάρι) και από τη στιγμή που αυτή στεγνώσει και ελεγχθεί, περνούν τη χρωματιστή βαφή. Αυτό το βήμα είναι που βλέπουμε στο video, με το χρώμα Bronx Gold Metallic να τοποθετείται πάνω από το σκούρο αστάρι.

Η τελευταία στρώση είναι ένα διαφανές βερνίκι, το οποίο δίνει την απαιτούμενη λάμψη και προστατεύει το αμάξωμα από μικρές γρατσουνιές. Στη συνέχεια, το Kodiaq υποβάλλεται στην τελική διαδικασία στεγνώματος, η οποία δίνει στο χρώμα την απαραίτητη σκληρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το Skoda Superb Combi των 720 PS «σοκάρει» με την ταχύτητα και τον ήχο του (video)

Η Skoda το τερμάτισε! Αυτή είναι η πιο ισχυρή Octavia RS που παρουσιάστηκε ποτέ (photo)

Αποκάλυψη για τη νέα Skoda Octavia