Skoda Epiq: Το νέο, μικρό SUV των Τσέχων – Πότε έρχεται και σε ποια τιμή (photos)


Με αυτονομία πάνω από 400 km και μήκος που δε θα ξεπερνά τα 4,1 m, η Skoda χαρακτηρίζει το Epiq ως ένα ηλεκτρικό SUV για την πόλη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: SKODA
  • 15/3/2024

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το 2023, η Skoda αποκάλυψε το νέο προϊόν που θα ενταχθεί στην γκάμα της το 2025.

Πρόκειται για το Skoda Epiq, ένα μικρό, φθηνό κι αμιγώς ηλεκτρικό SUV που προορίζεται για χρήση μέσα στην πόλη. Οι Τσέχοι κάνουν λόγο για ένα όχημα του οποίου το μήκος δε θα ξεπερνά τα 4,1 m και θα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο στο πορτπαγκάζ έως και 490 L.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το νέο sub-compact SUV θα έχει περισσότερο από 400 km αυτονομίας και θα ενσωματώνει όλες τα σημεία της σχεδιαστικής γλώσσας Modern Solid, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό.

Ο σχεδιασμός είναι άκρως μινιμαλιστικός, με τους Τσέχους να δημοσιεύουν τις πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου. Στο μπροστινό μέρος, η κλασική γρίλια που βρίσκει κανείς σε όλα τα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επαναπροσδιοριστεί με πιο μοντέρνο τρόπο, ενώ στον προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί μία αεροτομή, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ροή αέρα. Φαίνεται ότι η δημιουργία του συνολικά έγινε με γνώμονα την αεροδυναμική, αφού οι καμάρες των τροχών έχουν σχεδιαστεί ανάλογα, ενώ και στο πίσω μέρος υπάρχει μία αεροτομή.

Το κόστος του Epiq θα κυμαίνεται στα 25.000 ευρώ, με τη Skoda να εισέρχεται στην αγορά των οικονομικών EV, που ολοένα κι επεκτείνεται. Η άφιξή του αναμένεται το 2025, αμέσως μετά το ντεμπούτο του νέου Elroq, που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το λανσάρισμα αυτών των δύο μοντέλων θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής για τη Skoda, όπου ο ηλεκτρισμός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, ο Klaus Zellmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να στραφεί αποκλειστικά στα EV, αφού θέλει να προσφέρει στους πελάτες της μία ευρεία γκάμα προϊόντων που θα απαρτίζεται τόσο από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, όσο κι από υβριδικά κι αμιγώς θερμικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Skoda έχει βρει τη «συνταγή» – Ρεκόρ παραγωγής με το Enyaq

Skoda Kodiaq: Έτσι βάφεται το αμάξωμα του δημοφιλούς SUV (video)

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia - Δείτε αναλυτικά τιμές και εκδόσεις