H Skoda ετοιμάζει και το Karoq RS με 300 ίππους;


Οι φήμες μάλιστα θέλουν το μικρό SUV να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το Kodiaq RS, με τον δίλιτρο βενζινοκινητήρα να αποδίδει 300 άλογα. 
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/12/2018

Χρονιά έντονης δραστηριότητας αναμένεται το 2019 για την Skoda, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ανανέωση και εμπλουτισμό της γκάμας της. Έτσι εκτός από το καινούργιο Scala που θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του νέου έτους, έχουμε το facelift του Superb (το οποίο θα αποκτήσει και Plug In υβριδική έκδοση), ενώ ετοιμάζονται και δύο ακόμα νέα μοντέλα, το μικρό SUV που είδαμε ως πρωτότυπο Vision X καθώς και το ηλεκτρικό Citigo.

Οι φήμες πάντως θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο, με το σήμα RS, το τρίτο στην γκάμα της μετά το Octavia RS και το Kodiaq RS που παρυσιάστηκε πρόσφατα. Ο λόγος για το Karoq RS που σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της νέας χρονιάς, πιθανότατα την έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι ότι με βάση τις πληροφορίες δεν θα έχει τον diesel κινητήρα του Kodiaq RS αλλά θα εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TSi του γκρουπ VW. Και αν επιβεβαιωθούν όσα λέγονται, θα είναι στην έκδοση με τους 300 ίππους, πράγμα που σημαίνει ότι το SUV της Skoda θα αποκτήσει εξαιρετικές επιδόσεις και προφανώς έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, όντας και η μοναδική περίπτωση στην κατηγορία του.

Μένει βέβαια να αποδειχτεί και στην πράξη όλο αυτό το ενθουσιώδες σενάριο, με την εταιρία να ετοιμάζεται και για άλλες RS εκδόσεις, όπως για παράδειγμα την επιστροφή του Fabia RS. Αντίστοιχη έκδοση RS θα υπάρξει και σε κάποιο από τα ηλεκτρικά μοντέλα της, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο.