H Skoda ξεκίνησε την παραγωγή του Skoda Enyaq


To πρώτο ηλεκτρικό της Skoda που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB θα είναι διαθέσιμο στην χώρα μας τον Μάρτιο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 25/11/2020

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Skoda η οποία ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της στο Mlada Boleslav της Τσεχίας να παράγει το πρώτο της σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητου το οποίο μετά το VW ID.3 είναι το επόμενο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB.

Σύμφωνα με την τσέχικη εταιρία η γραμμή παραγωγής σε πλήρη ισχύ έχει προγραμματισθεί στα 350 Enyaq την ημέρα, τα οποία θα κατασκευάζονται δίπλα στα Octavia και Karoq. Το Enyaq iV θα πωλείται σε τρεις εκδόσεις μπαταριών (με 52, 58 και 77 kWh) και πέντε εκδόσεις ισχύος (με 109, 132, 150. 195 και 225 kW) με τις δύο κορυφαίες να είναι τετρακίνητες χάρη στην τοποθέτηση και δεύτερου ηλεκτρικού μοτέρ.

Η Skoda έχει επενδύσει περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της στα αρχηγεία της στο Mlada Boleslav ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή αυτοκινήτων τόσο με την συμβατική πλατφόρμα MQB όσο και με την MEB. Επιπρόσθετα η εταιρία έχει θεσπίσει νέα πρωτόκολλα και μεθόδους ελέγχου ασφαλείας τοποθετώντας για παράδειγμα θερμικές κάμερες.