H Skoda Octavia με νέους e-Tec κινητήρες


Οι νέες εκδόσεις 1.0 e-Tec & 1.5 e-Tec αναδεικνύουν τη νέα Octavia ως το πρώτο μοντέλο που αποκτά κινητήρα με mild hybrid τεχνολογία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 17/9/2020

Μέχρι τώρα η νέα Skoda Octavia είχε στην γκάμα της τις εκδόσεις κινητήρων 1.0 TSI και 1.5 TSI (δίχως να ξεχνάμε τους diesel 2.0 TDI). Πρόσφατα η τσέχικη εταιρία ανακοίνωσε και τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των TSI που εισάγουν για πρώτη φορά την ήπια υβριδική τεχνολογία στην Octavia.

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση είναι η 1.0 e-Tec η οποία αποδίδει 110 PS και συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο με επτά σχέσεις. Η ισχυρότερη 1.5 e-Tec αποδίδει ομοίως με την απλή έκδοση 150 PS.

Η γνωστή τεχνολογία 48βολτη τεχνολογία συνδυάζει μια μίζα/ γεννήτρια ιμάντα και συνδράμει στην κίνηση του αυτοκινήτου με επιπλέον 50 Nm ροπής για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου (εξοικονόμηση έως 0,4 lt/100 km) και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Σε συνθήκες με χαμηλό φορτίο συμμετέχει ακόμη και στην πλήρη κίνηση του αυτοκινήτου με το κινητήρα καύσης να απενεργοποιείται περιστασιακά. Υπάρχει και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, η οποία αποθηκεύεται σε μια μικρή μπαταρία λιθίου 0,6 kWh.