Η Skoda σκιαγραφεί το μέλλον της νέας Fabia


Δυναμική εμφάνιση, μεγαλύτερες διαστάσεις και χώροι στο εσωτερικό, αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία θα διαθέτει η ολοκαίνουργια, τέταρτη γενιά της Skoda Fabia.

  • 22/4/2021

Το Volkswagen Group έχει ξεκινήσει και ανανεώνει το στόλο των supermini που διαθέτει. Έτσι, μετά το facelift των Seat Ibiza και VW Polo, σειρά έχει η τέταρτη γενιά Fabia, η οποία θα είναι ολοκαίνουργια και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «MQB-A0».

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα συγκεκριμένα σκίτσα στο διαδίκτυο που απεικονίζουν τη μορφή του νέου μοντέλου, όπως όμως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η πραγματικότητα μπορεί να απέχει σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό οι επίσημες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες είναι κάποιες φορές πιο ακριβείς.

Δοθείσης της ευκαιρίας και ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο αυτοκίνητο, ανακαλύπτουμε τα φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω, με τα τελευταία να προεκτείνονται στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, όντας πιο φαρδιά, όπως του ανανεωμένου Polo.

Οι διαστάσεις της νέας Fabia έχουν διαφοροποιηθεί. Το μήκος των 4.107 χιλιοστών είναι μεγαλύτερο κατά 111 χιλιοστά, ενώ το πλάτος των 1.780 χιλιοστών κατά 48 χιλιοστά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ έχει αυξηθεί κατά 50 λίτρα και είναι πλέον 380 λίτρα, ενώ και το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 100 χιλιοστά, γεγονός που λογικά θα έχει θετικό αντίκτυπο στο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Skoda κατάφερε να κάνει το νέο μοντέλο πιο αεροδυναμικό, αφού βελτίωσε το συντελεστή από το 0.32 στο 0.28, άρα θα προσφέρει και μειωμένη κατανάλωση.

Η εταιρεία επαναφέρει στη νέα Fabia, 4κύλινδρο κινητήρα και συγκεκριμένα τον υπερτροφοδοτούμενο των 1,5 λίτρων με 152 ίππους και 250 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Skoda Fabia αναμένεται τον προσεχή Μάιο, ενώ οι πωλήσεις ξεκινούν στην Ευρώπη το δεύτερο 6μηνο του έτους.

Η τωρινή Fabia Combi θα εξακολουθεί να πωλείται έως τις αρχές του 2023, όπου και θα αντικατασταθεί.