H Skoda τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς!


Τόσο ξέφρενους που πλέον η ζήτηση έχει υπερκαλύψει την παραγωγικότητα των εργοστασίων με τους Τσέχους αναζητούν λύση σε αυτό το ζήτημα.

  • 14/6/2018

Σε μεγάλους «μπελάδες» βρίσκεται η Skoda που πλέον διαγράφει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της έχοντας ξεπεράσει σε κερδοφορία την Volkswagen, την Audi και πάει για την Porsche! Μέχρι το 2025 οι εκτιμήσεις και οι αναλυτές της εταιρίας θεωρούν πως η παραγωγικότητα πρέπει αν έχει αυξηθεί από τα 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον χρόνο στα 2!

Προσέξτε, μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό της παραγωγής και για αυτό οι ιθύνοντες της Skoda μελετούν μέχρι και την κατασκευή ενός επιπλέον εργοστασίου στην Τσεχία, εκεί όπου το εργατικό κόστος βρίσκεται ακόμη σε σχετικά χαμηλά προς μέτρια επίπεδα. Ωστόσο, υπάρχει και η περίπτωση της παραγωγής μοντέλων Skoda εκτός Τσεχίας δίχως απαραίτητα να χτιστεί μία νέα εργοστασιακή μονάδα.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την μεταφορά κάποιων μοντέλων σε εργοστάσια της Volkswagen όπου η γραμμή παραγωγής τους δεν λειτουργεί στο μέγιστο. Η τελική απόφαση θα παρθεί το Νοέμβριο από το διοικητικό συμβούλιο της Skoda όπου θα ο προϋπολογισμός για την παραγωγή, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό που απαιτείται ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να μειωθείς ο χρόνος αναμονής και παράδοσης των νέων μοντέλων.