Η Sony παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Video)


Η γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας ιαπωνική φίρμα παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην έκθεση CES του Las Vegas  προκαλώντας την έκπληξη όλων.                                      

  • 7/1/2020

Η Sony πρόκειται να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο λάθος ή για μια καλοστημένη φάρσα, καθώς η γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στο Las Vegas την πρώτη τετράτροχη πρόταση της ιστορίας της.

Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας και ηλεκτρονικών αγαθών, η Sony αποκάλυψε το Vision S, ένα ηλεκτροκίνητο sport sedan απόδοσης 268 ίππων το οποίο εφοδιάζεται με τις πλέον προηγμένες εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης.

Συνολικά 33 αισθητήρες επιτρέπουν στο Sony Vision S να ελέγχει το περιβάλλον του και να εντοπίζει τυχόν εμπόδια, ωστόσο, οι περισσότεροι στάθηκαν στον σχεδιασμό του εσωτερικού και ειδικότερα στις ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν τις επιφάνειες του ταμπλό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό περιβάλλον.

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες, το Sony Vision S επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Για την εξέλιξη του αυτοκινήτου η Sony συνεργάστηκε με την Magna Steyr χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται αν οι ιαπωνική φίρμα έχει σκοπό να περάσει στην παραγωγή το Vision S, το οποίο δεν απέχει σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον απ’ ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα από κατασκευαστές όπως η Tesla.  

Εντύπωση παρόλα αυτά προκαλεί το γεγονός ότι η Sony δεν ανακοινώνει την αυτονομία του πρώτου αυτοκινήτου στην ιστορία της, όπως άλλωστε και τη χωρητικότητα των μπαταριών με τις οποίες εφοδιάζεται έστω και η... production ready πρωτότυπη εκδοχή του.

JOIN US