Η σπάνια McLaren MSO HS προς πώληση στο Λονδίνο


Η αντιπροσωπεία της Mclaren στο Λονδίνο επαναφέρει στην κυκλοφορία ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα της εταιρείας, τη McLaren MSO HS, γνωστή και ως 688 HS.

  • 30/6/2022

Η παραγωγή του μοντέλου συνίσταται από 25 μόνο κομμάτια, των οποίων ο σχεδιασμός είναι βασισμένος στη φιλοσοφία της 675LT. Οι διαφορές είναι κυρίως αεροδυναμικού χαρακτήρα, με κάποιες αλλαγές στην απόδοση, σε σχέση με την κλασσική 675LT.

Η Βρετανική εταιρεία έχει τοποθετήσει πτερύγια από ανθρακόνημα στον μπροστινό προφυλακτήρα, αλλά και έναν μεγάλο αεραγωγό στην οροφή, μια προσθήκη που θα ανέβαζε κατά πολύ το κόστος της 675LT.

Μια επίσης πολύ σημαντική αλλαγή είναι η μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, που η McLaren πέτυχε με τη χρήση ακόμα περισσότερων μερών από ανθρακόνημα.

Για τη συγκεκριμένη MSO HS, που τίθεται προς πώληση στη McLaren στο Λονδίνο, έχει επιλεγεί το MSO Racing Green ως απόχρωση, ενώ το αμάξωμα φέρει λεπτομέρειες σε ανοιχτό πράσινο χρώμα, αλλά και ματ μαύρες ζάντες.

Στο εσωτερικό της, η MSO HS είναι εξοπλισμένη με τα ίδια bucket καθίσματα του P1, επίσης φτιαγμένα από ανθρακόνημα, καθώς και ζώνες τεσσάρων σημείων και σύστημα τηλεμετρίας για αγωνιστική χρήση. Η επιλογή του υφάσματος Alcantara, έναντι του δέρματος, έγινε από τον αρχικό ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας του μοντέλου έχει παραμείνει ίδιος με αυτόν της αυθεντικής 675LT, κι είναι ένας V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 3,8 λίτρων, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί, έτσι ώστε να αποδίδει 688 ίππους και 699 Nm ροπής, μεταξύ των 3.000 και 7.000 στροφών.

Η αξία της συγκεκριμένης MSO HS που βρίσκεται προς πώληση στο Λονδίνο, ανέρχεται στις 599.995 λίρες, σχεδόν η διπλή από αυτήν των περισσότερων 675LT, ενώ το αυτοκίνητο φέρει στο κοντέρ του περίπου 3.200 χιλιόμετρα.