Η σπανιότερη Ferrari F40 είναι σε πράσινο χρώμα!


Μια Ferrari πρέπει να είναι κατακόκκινη, αυτός είναι ο κανόνας. Ωστόσο αυτή η F40 είναι βαμμένη σε πράσινο χρώμα, κάνοντας την ακόμα πιο ξεχωριστή αλλά και παράταιρη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/2/2020

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας. Το αμάξωμά της ήταν χαρακτηριστικό δείγμα της δεκαετίας του 1980, στην οποία παρουσιάστηκε, και φυσικά κόκκινου χρώματος. Ωστόσο, όσοι έχουν τα χρήματα να αποκτήσουν μία, προφανώς έχουν και τη δυνατότητα να ζητήσουν να γίνει το αυτοκίνητό τους πραγματικά μοναδικό. Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου ο κ. Eugenio Amos, ένας Ιταλός οδηγός αγώνων, ζήτησε να βαφτεί η F40 που έχει στην κατοχή του σε πράσινο χρώμα.

Η ονομασία του συγκεκριμένου χρώματος είναι «Verde Abetone», από την περιοχή Abetone στην Τοσκάνη. Πρόκειται για ένα χιονοδρομικό θέρετρο και ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης F40 θέλησε να έχει το χρώμα των ελάτων της περιοχής. Μάλιστα, το συγκεκριμένο χρώμα παραπέμπει και στο πράσινο που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στα αγωνιστικά αυτοκίνητά τους (σημ.: «British Racing»).

Όπως έγινε γνωστό, για να βαφτεί στο επιθυμητό χρώμα η συγκεκριμένη Ferrari F40 χρειάστηκαν τρεις μήνες, καθώς το αυτοκίνητο αποτελείται από ανθρακόνημα και fiberglass και δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί συντομότερα. Εκτός από το αμάξωμα, ο κ. Amos έχει αλλάξει και το εσωτερικό της εν λόγω F40 και το έχει επενδύσει με υψηλής ποιότητας δέρμα της γνωστής εταιρείας «Schedoni Cuoio». Πολλοί θεωρούν ότι η συγκεκριμένη F40 έχει χάσει την αυθεντικότητά της και την αξία της, λόγω των αλλαγών. Όμως ο κ. Amos διαφωνεί.