H Speedster Concept ανοίγει την αυλαία για την ανανεωμένη Porsche 911


Το πρωτότυπο που παρουσίασε η Porsche για τη συμπλήρωση των 70 ετών της έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στην παραγωγή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/6/2018

H Porsche θα παρουσιάσει το 2019 την ανανεωμένη έκδοση της 911 και πριν από λίγες μέρες, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια της, παρουσίασε το πρώτο πρωτότυπό της. Τo Speedster Concept, που κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει στην κανονική παραγωγή.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου πρωτότυπου είναι οι άμεσες αναφορές στην αρχέτυπη Porsche 356, που είχε πάρει έγκριση τύπου στις 8 Ιουνίου του 1948. ‘Έτσι έχει ένα πιο έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ σε συνδυασμό με μικρότερα παράθυρα, ενώ πίσω από τα δύο καθίσματά της και κάτω από την επένδυση από ανθρακόνημα υπάρχει ένα roll-bar. Επίσης πίσω από τα καθίσματα υπάρχει το χαρακτηριστικό κάλυμμα της μαλακής, χειροκίνητης οροφής όταν είναι διπλωμένη με τα δύο εξογκώματα.

Το υπάρχον Speedster έχει σα βάση την GT3. Αν αυτή διατηρηθεί και στη νέα γενιά  εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούνται τα φουσκωμένα φτερά και η εξαγωγή στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα της τελευταίας. Ο κινητήρας στην περίπτωση αυτή θα είναι ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 4.000 cc, που θα αποδίδει 500 PS και θα συνδυάζεται είναι με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι με αυτόματο διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις.

Το πιο πιθανό όμως είναι πως η βάση του θα είναι η Carrera GTS με τον bi-turbo εξακύλινδρο των 3.000 cc και των 450 PS, ενώ το βέβαια είναι πως και στη μια περίπτωση και στην άλλη η παραγωγή θα είναι περιορισμένη.