H Speedtail είναι η πιο γρήγορη στην ιστορία της McLaren


H F1 είναι η πιο εμβληματική McLaren και χαρακτηριστικό για αυτό είναι πως μόλις τώρα βρέθηκε μοντέλο της μάρκας με μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΠ
  • 24/12/2019

H Speedtail με το χαρακτηριστικά επιμηκυμένο πίσω μέρος έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι σταθερή στις πολύ υψηλές ταχύτητες που μπορεί να κινηθεί. Οι οποίες είναι πραγματικά πολύ υψηλές αν κρίνουμε από το ότι ένα πρωτότυπό πέτυχε στο Johnny Bohmer Proving Ground (βρίσκεται στο Κέντρο Διαστήματος Kennedy στη Florida) την τελική ταχύτητα των 403 km/h.

Με την επίδοσή της αυτή εκθρόνισε από την κορυφή της πιο γρήγορης McLaren όλων των εποχών τη θρυλική ΜcLaren F1. Το αυτοκίνητο που από πολλούς θεωρείται το κορυφαίο supercar και έχει πετύχει ταχύτητα 386,4 km/h.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο αρχιδοκιμαστής της McLaren, o Kenny Brack, πέτυχε το ρεκόρ αυτό ούτε μια ούτε δύο αλλά συνολικά 30 φορές κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Speedtail. Η οποία προς το παρόν δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ.

Εδώ να πούμε πως η McLaren Speedtail κινείται από ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης το οποίο αποτελείται από το γνωστό V8 των 4,0 lt με τα διπλά turbo της μάρκας και έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 1.070 PS και τα 1.150 Nm και εξασφαλίζει μια επιτάχυνσης από στάση έως τα 300 km/h σε μόλις 13,0 sec.

Η McLaren θα κατασκευάσει συνολικά 106 Speedtail. Όλες έχουν πουληθεί έναντι 1.970.000 ευρώ η κάθε μια και οι παραδόσεις τους θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.