Η σπέσιαλ Ferrari 812 Superfast που ετοιμάζεται μπορεί να λέγεται GTΟ


Τα διάσημα αρχικά είναι πολύ πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για τέταρτη συνολικά φορά στην ιστορία της μάρκας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: YOUTUBE/ Varryx
  • 12/8/2020

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει δημιουργήσει προβλήματα στη Ferrari και κυρίως σε ότι αφορά την SF90 Stradale αλλά από την άλλη δεν φαίνεται να επηρεάζει τον προγραμματισμό της εταιρείας που θέλει μέχρι το τέλος της χρονιάς να παρουσιάζονται δύο νέα μοντέλα. Το ένα από αυτά θα είναι μια ειδική έκδοση της 812 Superfast, η οποία έχει ήδη «συλληφθεί» να δοκιμάζεται στους δρόμους μέσα και γύρω από το Maranello.

Σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση του μοντέλου φαίνεται να έχει ένα αισθητά μεγαλύτερο πίσω διαχύτη, διαφοροποιήσεις τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, καθώς και αεροδυναμικές βελτιώσεις, κάνοντας σαφές πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Η φήμες κάνουν λόγο για χρήση του μαγικού ακρωνυμίου GTO σε συνδυασμό και με μια αύξηση της απόδοσης του εξαιρετικού ατμοσφαιρικού V12 των 6,5 lt της μάρκας, που τώρα φτάνει τους 800 ίππους.

Αν υπάρξει μια 812 GTO θα είναι η πρώτη μετά από μια δεκαετία, καθώς η τελευταία ήταν η 599 GTO, που στις μέρες της ήταν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο με έγκριση τύπου που είχε κατασκευάσει μέχρι τότε η Ferrari. Συνολικά τα αρχικό GTO έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής μόλις τρεις φορές, με την 288 GTO να είναι στην ουσία το πρώτο hypercar της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας.