H SSC ετοιμάζει το «μικρό αδελφό» του Tuatara


Με το 1/5 του κόστους του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμο θα απευθύνεται σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SSC
  • 21/10/2020

H SSC μπορεί να έγινε ευρέως γνωστή τις τελευταίες μέρες με το ρεκόρ ταχύτητας που πέτυχε το μέχρι στιγμής ένα και μοναδικό μοντέλο της, το Tuatara, αλλά δεν είναι χτεσινή στο χώρο των supercars. Επίσης το Tuatara δεν θα είναι στο μέλλον το μόνο της γκάμας της.

Όπως είπε ο ιδρυτής της εταιρείας Jerold Shelby στους εκπροσώπους των media αμέσως μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας η SSC μπορεί να μην έχει στα πλάνα της ένα SUV αλλά εδώ και μερικά χρόνια ασχολείται με ένα δεύτερο μοντέλο. Η συγκεκριμένη ενασχόληση έχει την ονομασία «Little Brother Project», η οποία κυριολεκτεί.

Και αυτό γιατί το δεύτερο SSC θα είναι ένας πραγματικός μικρός αδερφός του Tuatara: θα του μοιάζει πάρα πολύ σε όλα σχεδόν εκτός από την ισχύ και την τιμή. Για την πρώτη ο στόχος είναι μια απόδοση από 600 έως 700 PS, πολύ πιο προσγειωμένη σε σχέση με τα έως και 1.750 PS του Tuatara, ενώ για το κόστος απόκτησής του θα κυμαίνεται από τις 300 έως τις 400 χιλιάδες δολάρια.

Με τον τρόπο αυτό η αμερικάνικη εταιρεία θα απευθυνθεί σε ένα πολύ πιο ευρώ κοινό σε σχέση το Tuatara των τουλάχιστον 1,65 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μικρός αδελφός του πάντως θα καθυστερήσει να κάνει την εμφάνισή του, μιας και προέχει η παραγωγή του Tuatara που θα κορυφωθεί στις 25 μονάδες ετησίως -συνολικά θα κατασκευαστούν 100- το 2022.