Η Stellantis βλέπει την Ινδία ως σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά


Ο Όμιλος Stellantis βλέπει στην Ινδία μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και είναι να επεκτείνει την παρουσία της στην ασιατική χώρα, εν μέσω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στην Κίνα και τη Ρωσία.

  • 19/5/2022

Ο Όμιλος Stellantis σκοπεύει να επενδύσει στην Ινδία και πιστεύει ότι η ασιατική χώρα θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του στρατηγικού της πλάνου “Dare Forward 2030”.

Η Stellantis δεν είναι άγνωστη στην Ινδία, καθώς λειτουργούν επί του παρόντος τρία εργοστάσια παραγωγής της, ένα κέντρο λογισμικού και δύο κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην ασιατική χώρα. Το κλειδί για τα σχέδια της Stellantis να αναπτυχθεί στην Ινδία είναι το τοπικά αναπτυγμένο πρόγραμμα μίας ολοκαίνουριας πλατφόρμας «έξυπνων» αυτοκινήτων που θα της επιτρέψει να λανσάρει μια σειρά από μικρά οχήματα, μικρότερα από τέσσερα μέτρα μήκους, τα οποία και φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές στην ασιατική χώρα.

Μιλώντας για τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την Ινδία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι περιμένει τα έσοδα στη χώρα πως θα υπερδιπλασιαστούν έως το 2030. Τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους αναμένεται επίσης να φτάσουν σε διψήφια νούμερα τα επόμενα χρόνια.

Η Stellantis βέβαια έχει πολύ χαμηλό μερίδιο στη χώρα, με λιγότερο από 1% της ινδικής αγοράς αυτοκινήτου, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια σταθερή τοπική αλυσίδα εφοδιασμού για να κάνει τα μικρά μοντέλα της πιο προσιτά. Εκτός από την τοπική κατασκευή κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, η Stellantis προμηθεύεται περισσότερο από το 90% των εξαρτημάτων των μοντέλων που παράγονται στην Ινδία κατασκευής από την ίδια τη χώρα.

«Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Ινδία, καθιστώντας αυτή τη στρατηγική χώρα βασικό πυλώνα της παγκόσμιας φιλοδοξίας μας στο πλαίσιο του σχεδίου Dare Forward 2030», δήλωσε ο Carlos Tavares. «Είμαι περήφανος για τους 2.500 υπαλλήλους μας στην Ινδία που εργάζονται καθημερινά για να κάνουν τη Stellantis βασικό συντελεστή, προσφέροντας καθαρές, ασφαλείς και προσιτές λύσεις μετακίνησης για τους Ινδούς πελάτες της και ανοίγοντας το δρόμο για την ευημερία της επόμενης γενιάς». «Οι προκλήσεις δίνουν στην Ινδία μια μεγαλύτερη ευκαιρία, ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν», είπε ο Tavares

Τα Jeep Wrangler, Compass, Meridian και Grand Cherokee είναι μοντέλα που παράγονται όλα στην Ινδία, όπως και το Citroen C5. Το Citroen C3 θα λανσαριστεί επίσης για την τοπική αγορά τους επόμενους μήνες και έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί στην Ινδία, σε μία εντελώς διαφορετική έκδοση από αυτή που γνωρίζουμε στην Ευρώπη.