Η Subaru εξελίσσει το δικό της καυτό hatchback


Στην κατηγορία των καυτών hatchbacks πρόκειται να επιστρέψει το 2022 η Subaru, εξελίσσοντας, σύμφωνα με πληροφορίες ένα υψηλών επιδόσεων τετρακίνητο όχημα.

  • 10/2/2021

Η Subaru δεν ξέχασε την τέχνη της, επιστρέφοντας με τη συμβολή και της Toyota σε μια κατηγορία στην οποία είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν με το γνωστό σε όλους μας Impreza.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το νέο project της Subaru που έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία Super AWD σχετίζεται με την εξέλιξη ενός hatchback υψηλών επιδόσεων.

Ενός hothatch το οποία θα αποτελέσει μία ακόμα συμπαραγωγή ανάμεσα στην Subaru και την Toyota -η αρχή έγινε με την πρώτη γενιά του GT86- και ένα ακόμα “Scubi” το οποίο θα επενδύσεις τις ελπίδες διάκρισής του στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Προφανώς μιλάμε για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback, ανάλογο σε διαστάσεις και αναλογίες με την τρίτη κατά σειρά γενιά του γνωστού σε όλους Impreza, το οποίο και εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποτελέσει το alter ego της πολυαναμενόμενης GR Corolla.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που ποντάρουν στο γεγονός ότι η Subaru θα θελήσει να διαφοροποιηθεί από την πεπατημένη, εμμένοντας στη λύση των boxer κινητήρων, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί η εξέλιξη μιας νέας, πολύ πιο… ειδικής πλατφόρμας σε σχέση με εκείνη που φιλοξενεί την Toyota Corolla.

Όπως και να έχει, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, Toyota και Subaru ενισχύουν περεταίρω τη σχέση που τους συνδέει, αποκτώντας ένα ακόμα «τέκνο» μετά από το GT 86/BRZ.