Η Subaru επιμένει με WRX STI S209


Από την στιγμή που το Mitsubishi Lancer Evo έχει καταθέσει προ πολλού τα όπλα το WRX STI ακούγεται σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/1/2019

Μάλιστα οι Ιάπωνες στην Subaru δεν λένε να το βάλουν κάτω και σε πείσμα των καιρών που θέλει την ηλεκτροκίνηση να κυριαρχεί και τα σπορ μοντέλα να ζορίζονται ελέω εκπομπών ρύπων. Βέβαια αυτά ισχύουν στην Ευρώπη μιας και στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ προς τα παρόν τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων δεν μαστιγώνονται όσο στη γηραιά ήπειρο.

Έτσι, μετά τα R205, S206, S207 και S209 (έφτασε η ώρα για το σπέσιαλ S209 υπό την επιμέλεια πάντα της Subaru Tecnica International. Μάλιστα το S209 έχει ουσία για την αγορά των ΗΠΑ όπου θα εισαχθεί (σε αντίθεση με τις προαναφερόμενες εκδόσεις WRX STI) και για αυτό θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο Detroit.

Εδώ βλέπετε μερικές teaser φωτογραφίες με την μάσκα του αυτοκινήτου και το σχετικό λογότυπο για την πιο εξεζητημένη εκδοχή παραγωγής του WRC STI που θα αποδίδει περίπου 350 PS. To S209 (που πιθανότατα επίσης θα περιοριστεί σε 450 αυτοκίνητα) θα έχει τις ειδικές αναβαθμίσεις στο σύστημα ψύξης, τα φρένα Brembo, την ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Bilstein και τις διάφορες ενισχύσεις που συναντάμε στοπ S208, συν κάποιες εκπλήξεις που θα μάθουμε σε μερικές μέρες.