Η Subaru ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο!


Στο Instagram διέρρευσε ο προϊόντικός προγραμματισμός της Subaru για την επόμενη τετραετία.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SUBARU
  • 14/8/2020

Η παρουσία της Subaru μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο στο παρελθόν αλλά η μικρή και πάντοτε ξεχωριστή εταιρία -που είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα μας- ετοιμάζει ένα δυναμικό comeback. To οποίο περιλαμβάνει και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2022.

Πιθανότατα θα αποτελέσει κοινό πρότζεκτ με την Toyota χρησιμοποιώντας μια εντελώς νέα πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η ονομασία του ηλεκτρικού Subaru θα είναι Evoltis. Θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Outback, θα αποδίδει περίπου 250 ίππους, θα έχει αυτονομία πάνω από 400 km και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ θα είναι τετρακίνητο.

Του χρόνου θα δούμε ένα ακόμη κοινό προϊόν εξέλιξης με την Toyota, το νέο BRZ, το οποίο θα έχει και πάλι έναν boxer κινητήρα κάτω από το καπό του και τη γνωστή πισωκίνητη συνταγή. Σε επίπεδο φημών, ακούγεται ότι ίσως διαθέτουν τον υπερτροφοδοτούμενο boxer 2.4 των 264 PS που τοποθετείται στα Subaru Legacy και Ascent τα οποία διατίθεται στις ΗΠΑ, για την εκεί αγορά.

Προς τα τέλη του 2021 θα δούμε το ολοκαίνουργιο Subaru WRX και ένα χρόνο αργότερα το WRX STI που θα έχε και αυτό τον turbo των 2,4 lt. Με την διαφορά πως εδώ η ισχύς θα φτάνει τα 400 άλογα σε σχέση με το απλό και επίσης τετρακίνητο WRX που θα έχει περίπου 300, όπως αναφέρει το autoguide.com.

Τέλος, τα νέα Impreza και Outback/ Crosstrek θα παρουσιαστούν το 2023 με νέους κινητήρες που πιθανότατα θα έχουν κάποιας μορφής υβριδοποίησης ώστε να μειώνονται τόσο οι εκπομπές ρύπων όσο και η κατανάλωση καυσίμου.