Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Pininfarina (βίντεο)


Με δύο μικρά αλλά ουσιαστικά βίντεο, οι άνθρωποι πίσω από την εταιρία μας δίνουν μερικά στοιχεία για τη φιλοσοφία που διέπει το σχεδιαστικό οίκο Pininfarina.

  • 22/4/2020

Για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το χώρο του αυτοκινήτου, το όνομα Pininfarina, πιθανά, δεν λέει τίποτα. Και όμως. Η μικρή carroceria που ίδρυσε το 1930 ο Ιταλός Battista “Pinin” Farina θεωρείται από τους καλύτερους -εάν όχι ο καλύτερος- σχεδιαστικός οίκος αυτοκινήτων παγκοσμίως. Συνεργαζόμενη κυρίως με Ιταλούς κατασκευαστές, όπως η Lancia, η Maserati και η Ferrari, έχει δημιουργήσει μερικά από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Με δύο μικρής διάρκειας βίντεο, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τώρα τη σχεδιαστική παράδοση της εταιρίας, μας εξηγούν τον τρόπο που λειτουργούν. Τη σημασία ορισμένων πραγμάτων αλλά και το ρόλο που παίζει η απλότητα, είτε στην εξωτερική εμφάνιση, είτε στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Μην περιμένετε κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμως δύο όμορφες παρουσιάσεις, που δίνουν μία γεύση αγνής αυτοκινητιστικής κουλτούρας, σε ένα ανώτερο επίπεδο.