H σύγχρονη BMW 2002 είναι πολύ ελκυστική


Μακάρι στη BMW να ανακάλυπταν εκ νέου το παρελθόν τους και να παρουσίαζαν μια μοντέρνα εκδοχή των κλασικών “02”.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/4/2020

H 2002 είναι από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της BMW, καθώς μαζί με τις αντίστοιχες τετράθυρες εκδόσεις που είναι γνωστές και ως Neue Klasse, έσωσαν την εταιρεία του Μονάχου από τη χρεωκοπία.

Οι οπαδοί της BMW θα έβλεπαν με μεγάλη χαρά ένα remake των “02” και κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορες προτάσεις από σχεδιαστές αλλά και σπεσιαλίστες του photoshop. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτή που βλέπετε και η οποία είναι έργο του Naoto Kobayashi.

Ο Kobayasi σαφώς και έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία που χαρακτήριζαν το διάσημο αρχέτυπο, όπως τους προβολείς, που δεν είναι πλέον στρογγυλοί αλλά βρίσκονται και πάλι στις άκρες του αμαξώματος.

Ταυτόχρονα, όπως και στην original “02” υπάρχουν οριζόντια στοιχεία που οδηγούν το βλέμμα στη μάσκα. Η οποία δεν θυμίζει το παρελθόν αλλά το μέλλον της εταιρεία του Μονάχου, καθώς είναι τεράστια. Όπως θα είναι και στην αναμενόμενη νέα BMW Σειρά 4.

Κάτω από τη μάσκα υπάρχει ένα μεγάλο splitter, ενώ σε αντίθεση με τις απλές γραμμές του κλασικού κουπέ εδώ υπάρχουν τονισμένα φτερά που κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει ακόμα πιο δυναμικό. Οι συσχετισμοί με το παρελθόν είναι έντονοι και στο πίσω μέρος της σύγχρονης εκδοχής της “02”, που θα μας άρεσε πολύ να τη δούμε κάποια στιγμή να κυκλοφορεί στους δρόμους.