Η Τata προσεγγίζει την BMW με φόντο την Jaguar-Land Rover


Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η Tata με σκοπό να στηρίξει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Jaguar-Land Rover.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

Τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της Jaguar-Land Rover, η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα και οι επιπτώσεις του αναπόφευκτου Brexit δεν αφήνουν άλλα χρονικά περιθώρια στην Tata Motors, η οποία αναζητά πλέον στρατηγικό συνεργάτη με σκοπό να ανακόψει την ελεύθερη πτώση της JLR.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Jaguar-Land Rover δηλώνουν πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν πωλείται, πληροφορίες τους θέλουν να επαναπροσεγγίζουν την BMW με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών πάνω στην εξέλιξη κινητήρων και τεχνολογιών που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη πρόταση συνεργασίας έχει κατατεθεί και στον κινεζικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών Geely, ο οποίος ωστόσο έσπευσε μέσω εκπροσώπου του να διαψεύσει τις φήμες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Tata δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της Jaguar-Land Rover, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα περικοπών που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπει την κατάργηση 4.500 θέσεων και την εξοικονόμηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.