Η τελευταία Lamborghini Aventador Ultimae βγαίνει σε δημοπρασία


Το τέλος εποχής της Aventador Ultimae είναι προ των πυλών. Το τελευταίο supercar από την Sant'Agata Bolognese με τον V12 κινητήρα δημοπρατείται από την Lamborghini μαζί με ένα NFT σε διαστάσεις 1:1.

  • 6/4/2022

Ο νικητής της δημοπρασίας θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει το μέλλον της Lamborghini αποκτώντας πρόσβαση σε εικονικές προεπισκοπήσεις των επερχόμενων μοντέλων. Επιπλέον, θα ξεναγηθεί ιδιωτικά στο μουσείο της εταιρείας και θα συνομιλήσει με τον Steve Aoki και την Krista Kim, όμως σε μια διαδικτυακή συνάντηση.

Η Lamborghini λέει ότι θα είναι πράγματι το τελευταίο supercar V12 με μη υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα 15 αυτοκίνητα πελατών της Lamborghini που βυθίστηκαν μαζί με το φορτηγό πλοίο Felicity Ace, αναγκάζοντας την εταιρεία να επανεκκινήσει την παραγωγή. Μόνο αφού ολοκληρωθούν αυτά τα οχήματα, θα παραχθεί το τελευταίο Ultimae, καθιστώντας το πραγματικά τελευταίο στο είδος του.

Μαζί με την ανακοίνωση για την δημοπρασία του αυτοκινήτου, η Lamborghini έκανε μια άλλη σημαντική αποκάλυψη. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι ο διάδοχος της Aventador θα ήταν ένα υβριδικό όχημα, και τώρα η εξωτική ιταλική μάρκα προσθέτει ότι θα είναι plug-in hybrid. Ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας έχει επίσης επιβεβαιωθεί, αλλά στο μέλλον θα λειτουργεί μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το PHEV μοντέλο της Lamborghini δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, καθώς αυτός ο ρόλος αποδόθηκε στο Sian FKP 37 του 2019 με τεχνολογία υπερπυκνωτών. Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, το Asterion από το 2014 ήταν η πρώτη plug-in υβριδική προσπάθεια της εταιρείας, αλλά η ηλεκτροκίνητη φιλοσοφία βασισμένη στην Huracan με 910 ίππους δεν απέκτησε μια έκδοση δρόμου.

Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας θα «σβήσει» μετά το 2022, αλλά όχι πριν από την κυκλοφορία των τελευταίων εκδόσεων των Huracan και Urus μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το νέο αυτό hypercar με έναν κινητήρα V10 εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί στις 12 Απριλίου του 2022, ενώ το Super SUV με τον πανίσχυρο twin-turbo V8 κινητήρα έρχονται αργότερα μέσα στο 2022. Στα σχέδια επίσης είναι και μία off-road Huracan Sterrato, μαζί με ένα άλλο παράγωγο της Urus.