H τελευταία Pagani Huayra έχει άρωμα από μονοθέσιο της F1


Συγκεκριμένα η τελευταία κουπέ Huayra είναι βαμμένη στα χρώματα του μονοθεσίου της Mercedes F1 και εκείνου που στο κόκπιτ βρίσκεται ο Lewis Hamilton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/4/2018

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι καθόλου τυχαία αφού ο Horacio Pagani έχει επιλέξει εδώ  και χρόνια τους κινητήρες της Mercedes για την κίνηση των εξωτικών του μοντέλων. Συγκεκριμένα τον αστείρευτης δύναμης V12 της Mercedes-AMG που αποδίδει 720 PS και 1.000 Nm.

H εν λόγω Huayra ονομάζεται L’ Ultimo (εδώ βλέπετε κάποια renders και όχι το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή) και θα ταξιδέψει τον Ιούνιο στο Μαϊάμι όπου θα φιγουράρει σε μία έκθεση (και όπως ίσως ήδη να υποθέσατε έχει ήδη καπαρωθεί). Πρόκειται για την τελευταία από τις 100 κουπέ Huayra που έχουν κατασκευαστεί συνολικά και χρειάστηκαν συνολικά 8 μήνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του «επίλογου» της Huayra.

Τουλάχιστον για τις «κλειστές» εκδόσεις αφού θα υπάρξει και συνέχεια με την Huayra Roadster που θα παραχθεί σε επίσης 100 μονάδες. Οπότε οι Ιταλοί έχουν ακόμη αρκετή δουλειά μέχρι τον αντικαταστάτη της Huayra μελετώντας προς τα τέλη της επόμενης δεκαετίας ακόμη και την παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής Pagani.