H Tesla δείχνει το Autopilot της στο Model 3


Η αμερικάνικη εταιρεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δείχνει τις δυνατότητες του αναβαθμισμένου Autopilot σε ένα βίντεο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/4/2019

Γεγονός είναι πως το Autopilot, το σύστημα αυτόνομης, ή πιο σωστά ημι- αυτόνομης οδήγησης της Tesla έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της κριτικής. Και αυτό όχι μόνο λόγω του ονόματός του που σύμφωνα με αρκετούς δημιουργεί άλλες προσδοκίες σε σχέση με τις δυνατότητές του.

Πρόσφατα η αμερικάνικη εταιρεία προχώρησε σε μια σημαντικά αναβάθμισή του, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και νέο ισχυρότερο επεξεργαστή που έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας πολύ περισσότερων εικόνων και δεδομένων σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Παρουσία του το Autopilot αποκτά πράγματι τις προδιαγραφές που καλύπτουν της απαιτήσεις μιας πραγματικά αυτόνομης κίνησης. Ταυτόχρονα η Tesla ανακοίνωσε πως το αναβαθμισμένο Autopilot θα είναι διαθέσιμο ως στάνταρ και στο οικονομικά πιο προσιτό μοντέλο της, το Model 3. Φανταζόμαστε και στο Model Y, το μικρό SUV της μάρκας που έχει πάρα πολλά κοινά με το Model 3.

Έτσι λοιπόν η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα video μέσα από ένα Model 3, που κινείται αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομο και επαρχιακές οδούς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δείξει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη λειτουργία του Autopilot.

O Elon Musk με τη σειρά του δήλωσε πως στο μέλλον το Autopilot θα αποκτήσει και μια πιο επιθετική ρύθμιση για πιο γρήγορη κίνηση μέσα στις πόλεις.