Η Tesla ετοιμάζει και άρμα μάχης;


Τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να σταθεί εμπόδιο ακόμα και στα πιο τρελά όνειρα και επιδιώξεις του Elon Musk

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2020

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Elon Musk, αλλά το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανένας είναι για την έλλειψη νέων ιδεών που συζητούνται σε όλο τον κόσμο.

Στο πνεύμα αυτό έρχεται μία πρόσφατη δήλωσή του στην οποία λέει ότι θα ήθελε να φτιάξει ένα μελλοντικό άρμα μάχης, κάτι που θα μπορούσε να έχει βγει από ταινίες όπως το Bladerunner ή το Allien. 

Για να γίνει αυτό υπάρχει ήδη μία καλή βάση. Το ήδη πολυσυζητημένο Cybertruck του οποίου το αμάξωμα είναι αλεξίσφαιρο (από πιστόλι χειρός των 9 χιλιοστών) όπως άλλωστε και τα τζάμια (αν και εκεί υπήρξε η επική αποτυχία στην διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης).

Το Cybertruck μοιάζει ήδη το απόλυτο αυτοκίνητο για την εποχή της Αποκάλυψης (αρκεί βεβαίως να υπάρχει ρεύμα για να γεμίζει τις μπαταρίες). Και πάνω σ' αυτό δούλεψε ένας σχεδιαστής ονόματι Jan Peisert ο οποίος προχώρησε το σχέδιο το Cybertruck σε κάτι πιο "πολεμικό", είτε για χρήση σε αστικό πεδίο είτε για πραγματικές μάχες. 

Μέσα στα τέσσερα σχέδια που παρουσιάζει θα μπορούσε να δει κανείς το επόμενο Humvee ενώ υπάρχει και ένα κανονικό άρμα μάχης. Όλα τα οχήματα έχουν ενισχυμένη θωράκιση, περισσότερο τονισμένους προφυλακτήρες, σε κάποια υπάρχουν και όπλα, ενώ όλα έχουν ηλιακά πάνελ στην οροφή.

Το θέμα είναι βέβαια που θα βρεθεί πρίζα και φορτιστής κάπου στην έρημο της Μέσης Ανατολής, αλλά αυτό είναι μία μικρή λεπτομέρεια για την οποία το μυαλό του Musk σίγουρα θα έχει βρει κάποια λύση. Ή και όχι.