H Tesla καταργεί τις βασικές εκδόσεις των Model S και X


Στην Tesla αν μη τι άλλο υπάρχει συνεχής κινητικότητα και αλλαγές τόσο στη διάρθρωση της γκάμας όσο και στις τιμές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/7/2019

Η Tesla συνεχίζει την αναδιάρθρωση της γκάμας της, καθώς αμέσως μετά την ανακοίνωσή της για ένα νέο ρεκόρ παραδόσεων πληροφόρηση πως καταργεί τις εισαγωγικές εκδόσεις των μεγάλων της μοντέλων. Της λιμουζίνας Model S και του SUV Model X.

Αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται για τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των δύο μοντέλων, ενώ δεν δόθηκε κάποια εξήγηση για την κίνηση αυτή πέρα από το ότι η εταιρεία θέλει να εξορθολογήσει τη γκάμα της.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά «προκειμένου να κάνουμε την απόκτηση των αυτοκινήτων μας πιο εύκολη ενοποιούμε την παγκόσμια γκάμα και προσαρμόζουμε τον αριθμό των επιπέδων εξοπλισμού για τα Model S, Model X και Model S». Και συνεχίζει: «επίσης προσαρμόζουμε τις τιμές τις τιμές μας προκειμένου να βελτιώσουμε τη δυνατότητα απόκτησής τους από τους αγοραστές μας».

Μετά από αυτό λοιπόν οι εκδόσεις με την μικρότερη αυτονομία των Model S και Model X κόπηκαν από τη γκάμα, με αποτέλεσμα η βασική τιμή για τη λιμουζίνα να αυξήθηκε από τις 75.000 δολάρια στις ΗΠΑ στις 79.990 δολάρια και για το SUV από τις 81.000 στις 84.990 δολάρια.

Οι βασικές τιμές των δύο μοντέλων δεν αυξήθηκαν μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες παγκόσμιες αγορές, της Κίνας συμπεριλαμβανομένης.