Η Tesla καταργεί το κορυφαίο Model S


Ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η κορυφαία έκδοση Plaid του Tesla Model S δεν θα βγει στην παραγωγή.

  • 7/6/2021

Μπορεί ο Elon Musk να είχε προγραμματίσει για τις 3 Ιουνίου την παρουσίαση των πλέον ισχυρών εκδόσεων του Tesla Model S, Plaid και Plaid , και ενώ αρχικά μετέθεσε το λανσάρισμα τους για τις 10 του μήνα, τώρα ανακοίνωσε μέσω Twitter πως η κορυφαία έκδοση Plaid του Tesla Model S δεν θα βγει στην παραγωγή, πριν ακόμα κυκλοφορήσει.

Αυτό έγινε καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει λόγος για κάτι καλύτερο του Plaid. Πιο συγκεκριμένα ο CEO της Tesla έγραψε στο Twitter: «Ακυρώνεται το Plaid . Δεν υπάρχει ανάγκη καθώς το Plaid είναι απλά τόσο καλό».

Το Tesla Model S Plaid θα ήταν η κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού σεντάν με ισχύ άνω των 1.000 ίππων και αυτονομία 837 χιλιομέτρων μετά από κάθε φόρτιση, χάρη σε μπαταρίες νέας γενιάς. Η παραγωγή του ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τα τέλη του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 2022 όμως τελικά τα σχέδια της εταιρείας άλλαξαν και δεν θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του Model S.

Όσο για το επερχόμενο Tesla Model S Plaid, αυτό θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Ιουνίου και η Tesla ισχυρίζεται πως θα είναι το ταχύτερο σεντάν μοντέλο μαζικής παραγωγής στην ιστορία. Θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 1.020 ίππων (ταυτόσημη με του Plaid που καταργήθηκε) , τετρακίνηση, torque vectoring, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα και αυτονομία 628 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αγορά, η Plaid θα κόστιζε 150.990 ευρώ, όταν η σχεδόν παρόμοια Plaid ήταν κατά 30.000 ευρώ φθηνότερη (120.990 ευρώ).