H Tesla ξεπέρασε σε αξία και την Disney


Η μετοχή της Tesla ξεπέρασε τα 1.200 δολάρια αυξάνοντας περαιτέρω την αξία της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει αυτές επιχειρηματικών κολοσσών όπως της Toyota, της Disney ή της Coca Cola.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/7/2020

Τον τελευταίο έναν χρόνο η χρηματιστηριακή αξία της Tesla παρουσιάζει έντονη ανοδική πορεία. Στις 3 Ιουλίου 2019, η τιμή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης «NASDAQ») είχε κλείσει στα 234,9 δολάρια ενώ εχτές, 2 Ιουλίου, η τιμή αυτής έκλεισε στα 1.208,66 δολάρια. Αυτή η εξέλιξη έχει κάνει την εταιρεία του κ. Elon Musk να ξεπεράσει την τιμή μετοχής πολλών επιχειρηματικών κολοσσών μεταξύ των οποίων οι Toyota, Coca Cola και Disney. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από δέκα χρόνια η μετοχή της ήταν 17 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε αυτή των περισσότερων εταιρειών που περιλαμβάνει ο δείκτης «S&P 500» («Standard & Poor’s 500»). Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν καθώς δεν παρουσιάζει κερδοφορία σε διάρκεια. Εντούτοις, αυτή την περίοδο είναι η πρώτη μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, παρά την καθυστέρηση στην εξέλιξη και παραγωγή των νέων μοντέλων της αλλά και τα προβλήματα ποιότητας που παρουσιάζουν τα αυτοκίνητά της.