Η Tesla μετακομίζει στο Austin του Texas!


Ο Elon Musk έκανε την σχετική ανακοίνωση στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla. Γιατί αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της Tesla Austin Texas.

  • 8/10/2021

Η Teslaθα μεταφέρει την εταιρική της έδρα στο Austin του Texas, εκεί όπου το νέο εργοστάσιο που θα παράγει το Model Y και το επερχόμενο Cybertruck είναι σχεδόν έτοιμο.

Ο CEO της Καλιφορνέζικης μάρκας, Elon Musk, ανακοίνωσε την μετακίνηση της έδρας της εταιρείας του την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της Teslaαπό το εργοστάσιο του Austin.

Η Tesla έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια, το καταπράσινο προάστιο της Silicon Valley που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο του Stanford και πολλές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, από την ίδρυσή της το 2003. Αλλά η εταιρεία έχει εξελιχθεί από εκείνη την μικρή νεοσύστατη εταιρεία στην ακριβότερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη και το Τέξας, που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία μεταξύ των δύο ακτών των ΗΠΑ, έχει γίνει το κέντρο βάρους της εταιρείας.

Ο Musk είπε βέβαια ότι η Tesla δεν εγκαταλείπει την Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επεκτείνει την παραγωγή της στην πολιτεία και στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή στο εργοστάσιο οχημάτων της στο Fremont και στο εργοστάσιο μπαταριών της Νεβάδα κατά 50%.

«Θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Καλιφόρνια. Δεν πρόκειται για αποχώρηση της Tesla από την Καλιφόρνια », είπε χαρακτηριστικά.

Ο Musk μετέφερε την έδρα της Tesla  στο Τέξας για να επικεντρωθεί σε δύο μεγάλες προτεραιότητες για τις εταιρείες του. Το νέο όχημα Starship της SpaceX, που είναι υπό ανάπτυξη στην ακτή του Κόλπου κοντά στο Brownsville και το Gigafactory της Tesla στο Austin. Η πολιτεία του Τέξας, από την άλλη, δεν έχει φόρο εισοδήματος προσωπικού, ενώ η Καλιφόρνια επιβάλλει τις υψηλότερες φορολογίες εισοδήματος στη χώρα στους πλουσιότερους κατοίκους της.