Το Tesla Model Y ήρθε στην Ελλάδα-Τιμές


Την άφιξη του Model Y στην ελληνική αγορά παράλληλα με τη δημιουργία ενός δεύτερου σταθμού ταχυφόρτισης στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Πατρών ανακοίνωσε η Tesla. Αναλυτικά οι τιμές του Model Y.

  • 24/9/2021

Αφού άνοιξε τον πρώτο σταθμό Supercharger στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Tesla ανακοινώνει σήμερα την έναρξη ενός δεύτερου σταθμού στον ΣΕΑ Ψαθόπυργο. Ο νέος σταθμός βρίσκεται σε στρατηγικά επιλεγμένο σημείο στον αυτοκινητόδρομο Α8, συνδέοντας την Αθήνα με την Πάτρα. Ο σταθμός αποτελείται από 8 μεμονωμένους ταχυφορτιστές, 4 και στις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου. Όπως και οι 6 ταχυφορτιστές της Αθήνας, μπορούν να αποδώσουν ηλεκτρική ενέργεια έως 250 kW για τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Όλες οι θέσεις των ταχυφορτιστών εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να βοηθήσουν τους οδηγούς στο σχεδιασμό της διαδρομής. Επιπλέον, το ενσωματωμένο Trip Planner κατευθύνει αυτόματα τους οδηγούς μέσω των ταχυφορτιστών στο δρόμο προς τον προορισμό τους.

Η ταχυφόρτιση είναι πολύ απλή και βολική. Το ιστορικό ταχυφόρτισης συμπληρώνεται αυτόματα στον Λογαριασμό Tesla  του κατόχου που δείχνει το ποσό που χρεώνεται. Με τιμή 0,35 ευρώ ανά kWh, η υπερφόρτιση είναι φθηνότερη από τον ανεφοδιασμό ισοδύναμου οχήματος κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ταυτόχρονα, η Tesla  ανακοινώνει ότι οι παραδόσεις των Model Y ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα στην Ελλάδα. Από σήμερα, η Καλιφορνέζικη εταιρεία δίνει επίσης τη δυνατότητα σε όλους να δουν από κοντά το Model Y. Το όχημα εκτίθεται τώρα στην Αθήνα, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Ξεκινώντας τιμολογιακά από τα 60.990 ευρώ, το Model Y είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους SUV σχεδιασμένο για μέγιστη ευελιξία και ασφάλεια, προσφέροντας κορυφαία αυτονομία, ανώτερες επιδόσεις και την πιο προηγμένη τεχνολογία. Με μέγιστη αυτονομία έως και 507 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP, άφθονο χώρο αποθήκευσης και φίλτρο αέρα HEPA, το Model Y είναι ο απόλυτος συνδυασμός απόδοσης και χρηστικότητας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν την πανοραμική γυάλινη οροφή και τα ψηλά καθίσματα του Model Y που δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας και προσφέρουν μια εκτεταμένη θέα από κάθε κάθισμα του οχήματος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να δουν το μεγάλο χώρο φόρτωσης που προσφέρει το Model Y. Πάνω από 2.100 λίτρα συνολικού χώρου, με κάθε πίσω κάθισμα να διπλώνει ανεξάρτητα, δημιουργώντας ευέλικτο χώρο αποσκευών.

Αναλυτικά οι τιμές του Tesla Model Y:

Tesla Model Y Long Range:         60.990 ευρώ

Tesla Model Y Performance:      66.990 ευρώ